У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

Легендарна хотелска мрежа Waldorf Astoria Hotels & Resorts провела други пројекат по реду „Укус Waldorf Astoria у сарадњи с Фондом Џејмса Бирда — једне од водећих гастрономских организација у САД. Трагање за легендарним укусом поново је почело у јесен 2015. године: у њему су учествовала пет младих шеф-кувара, који су постали полуфиналисти награде Џејмс Бирда, и пет заслужених маестроа, који су одговорни за кухињу у роскошним хотелима Waldorf Astoria у Амстердаму, Њу Орлеану, Пекину, Јерусалиму и Орланду.

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

Победници финала, одржаног недавно у Њујорку, постали су шеф-кувар Беноа Чаржи из хотела Waldorf Astoria Beijing и његов млади колега Ерик Бринер-Јанг, а њихов креација — Jing Roll — од сада ће бити део менија свих 25 хотела Waldorf Astoria у свету заједно с ризотом са целером а-ла Waldorf, који је освојио прошле године, као и светски познатим бенедикт јајима, тортом „Црвени велвет“ и валдорфским салатом, који су некада били креирани у кухињи нјујоршког хотела Waldorf Astoria.

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!
У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

„Ми изузетно смо срећни што настављамо пројекат „Укус Waldorf Astoria“ и сарадњу са Фондом Џејмса Бирда, који даје неизмеран допринос и истовремено велича наше богато кулинарско наслеђе, — каже глава мреже Waldorf Astoria Hotels & Resorts Џон Вандерслайс. — Waldorf Astoria тежи гастрономском савршенству у сваком од 140 барова, кафића и ресторана високе кухиње који се налазе у нашим хотелима“.

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

Жири на финалном етапу такмичења представљали су чувени кувар-авангардист Уили Дафрен, главни уредник часописа Saveur Адам Сакс, председница Фонда Џејмса Бирда Сузан Унгаро, глумац, музичар и аутор кулинарних књига Квестлав, као и прошлогодишњи победник Давид Поузи.

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!
У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

„Поштујући заповести нашег оснивача Џејмса Бирда, оца америчке гастрономије, са великим задовољством настављамо сарадњу са Waldorf Astoria Hotels & Resorts — култним брендом који је допринео стварању кулинарског наслеђа Америке, — истиче председница Фонда Џемса Бирда Сузан Унгаро. — Тежимо да пружимо међународно искуство полуфиналистима нашег такмичења за будуће кулинарске ѕвезде, а партнерство са шеф-куварима Waldorf Astoria помаже у стварању нових иконичних дела“.

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

Отметим, да Waldorf Astoria Hotels & Resorts — ово је међународна мрежа хотела класе „лукс“ корпорације Хилтон Ворлдвиде, састављена од 25 хотела и курорта у најпосећенијим градовима и лепим местима планете. Невероватна гастрономска путовања, најбољи голф терени на свету, уникатни SPA третмани — у Waldorf Astoria вас очекује несумњив одмор и легендарна по својој безупречности услуга у роскошним интеријерима.

Гости било ког курорта мреже Waldorf Astoria Hotels & Resorts могу да се управе на несумњиво гастрономско путовање „Укус Waldorf Astoria“ и уживају у фирмено изисканом вечери из три јела, пробају коктели од познатог миксолога, прозвалце се на јахти или отиђу на локалну пијацу за саставницама у друштву шеф-кувара. Детаљан програм 3-дневних кулинарних тура може се видети и наручити на

У хотелима Валдорф Асториа представиће се нови кулинарски шедевар!

Фонд Џејмса Бирда, основан 1986. године, слави и подсписује младе таленте у области гастрономије, као и бави се образовањем кроз разне програме. Џејмс Бирд, који је преминуо 1985. године, био је главни кувар Америке, аутор више књига и човек са енциклопедијским знањем. Он је помогао у одраслењу целих генерација шеф-кувара, био је наставник како професионалцима тако и љубитељима. Фонд, назван по њему, наставља благородни рад образовања и подршке почетницима у куварској професији путем образовних програма, грантова, награда и пословних развојних курсева.

Поделите ову објаву са вашим пријатељима!

Изаберите свој језик

Изаберите своју валуту

Где је примењљиво, цене ће бити конвертоване у, и приказане у, валути коју изаберете. Валута коју плаћате може се разликовати на основу ваше резервације, и сервисна такса такође може бити примењена.