У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

Легендарна хотељска мрежа Waldorf Astoria Hotels & Resorts спровела је други по реду пројекат „Укус Waldorf Astoria у сарадњи са Фондом Џејмса Бирда — једном од главних гастрономских организација у САД. Потрага за легендарним укусом обновљена је јесени 2015. године: у њој је учествовало пет младих шефова кухиње, који су постали полуфиналисти награде Џејмса Бирда, и пет заслужних мајстора, који одговарају за кујну у луксузним хотелима Waldorf Astoria у Амстердаму, Новом Орлеану, Пекингу, Јерусалиму и Орланду.

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

Победници финала, који се одржао пре неколико дана у Њујорку, постали су шеф куваре Бенуа Чаржи из хотела Waldorf Astoria Beijing и његов млади колега Ерик Брјунер-Јанг, а јело које су створили — Jing Roll — од сада ће бити присутно у менију свих 25 хотела Waldorf Astoria у свету, поред ризота са целеријем а-ла Waldorf, који је прошле године освојио награду, као и светски познатих јаја Бенедикт, тортом „Црвени баршун“ и вальдорфским салатом, који су своје време осмишљени у кухињи њујоршког хотела Waldorf Astoria.

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!
У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

«Неверятно смо срећни што настављамо пројекат "Укус Waldorf Astoria" и сарадњу са Фондом Џејмса Бирда, који даје непроцењив допринос и истовремено промовише наше богато кулинарско наслеђе, — каже глава мреже Waldorf Astoria Hotels & Resorts Џон Вандерслајс. — Waldorf Astoria стреми ка гастрономској савршености у сваком од 140 барова, кафеа и ресторана високе кухиње, смештених у нашим хотелима».

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

Жири у финалној фази такмичења представљали су познати кувар-авангардиста Уили Дафресн, главни уредник часописа Saveur Адам Сакс, председник Фонда Џејмса Бирда Сјузан Унга, глумац, музичар и аутор кулинарских књига Questlove, као и прошлогодишњи победник Давид Поузи.

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!
У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

«Следећи завете нашег оснивача Џејмса Бирда, оца америчке гастрономије, са великим задовољством настављамо сарадњу са Waldorf Astoria Hotels & Resorts — култним брендом, који је дао значајан допринос формирању кулинарског наслеђа Америке, — истиче председница Фонда Џејмса Бирда Сјузан Унга. — Трудимо се да обезбедимо међународно искуство полуфиналистима нашег такмичења узлазних кулинарских звезда, а партнерство са шефовима кухиње Waldorf Astoria помаже у стварању нових значајних ремек-дела».

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

Напоменимо да Waldorf Astoria Hotels & Resorts — то међународна мрежа хотела класe „лукс” корпорације Hilton Worldwide, која се састоји од 25 хотела и курортa у најпосећенијим градовима и лепим местима планете. Невероватна гастрономска путовања, најбоља поља за голф у свету, јединствени СПА третмани — у Waldorf Astoria вас чека незабораван одмор и легендарна по својој беспостојности услуга у луксузним ентеријерима.

Гости било ког курорта мреже Waldorf Astoria Hotels & Resorts могу се упустити у незаборавно гастрономско путовање „Укус Waldorf Astoria“ и уживати у фирменом изврсном вечери од три јела, пробати коктеле познатог миксолога, возити се на јахти или отићи на локалну тржницу по састојке у пратњи шефа кухиње. Детаљан програм 3-дневних кулинарских тура може се погледати и наручити на

У хотелима Waldorf Astoria представиће нови кулинарски шедевар!

Фонд Џејмса Бирда, основан 1986. године, части и подстиче младе таленте у области гастрономије, као и занима се образовањем у оквиру низa програма. Џејмс Бирд, преминуо 1985. године, био је главни кувар Америке, аутор безброј књига и човек енциклопедијских знања. Помогао је да се одгајају целе генерације шефова кухиње, био је ментор како професионалцима, тако и аматерима. Фонд, назван у његову част, наставља племенит рад образовања и подршке младим шефовима кухиње уз помоћ образовних програма, грантова, награда и курсева за развој посла.

Поделите ову објаву са својим пријатељима!

Изаберите свој језик

Изаберите вашу валуту

Где је применљиво, цене ће бити претворене у, и приказане у, валути коју изаберете. Валута у којој плаћате може се разликовати на основу ваше резервације, а такође се може применити и сервисна такса.