Сјајно упознавање са светом малдивске кухиње на резорту Милайдхоо

Сјајно упознавање са светом малдивске кухиње на резорту Милайдхоо

Неизговорно гастрономско путовање нуди место Ba’theli - једини ресторан на свету чији је мени креиран по мотивима легендарног трговачког пута из Индије у Средоземље - Пута специја. Назив ресторана "Батели" потиче из малдивског језика дивехи и означава посебан теретни чамац који је традиционално коришћен за транспорт специја. Путујући између острва на чамцима-бателима, људи нису само трго�вали, већ су ширли знања о даљим земљама, обичајима и кухињама на свим разгранатим путевима Пута специја.

Сјајно упознавање са светом малдивске кухиње на резорту Милайдхоо

Малдивска архипелаг, будући једно од средишта пута купаца који су долазили из Индије и Индонезије у правцу Африке и Аравије, брзо се упознао са таквим сокровиштима из света специја као што су цимет, кардамон, кркума, кловоња, ингвер и бибер. И данас се традиције тих времена оживљавају нашим видним куварима на једном од мањих острва у атолу Баа, где се налази Ba’theli.

И спољашњост ресторана одговара свом називу: као да је сачињен од три дрвених бродова који плаве на тиркозним таласима, при чему је сваки од њих посебан простор. Први брод - лаунж-бар, где је пријатно попити аперитив и уживати у закату. У другом се налази кухиња - без сумње, главно место где се одвија сва чаролија. Трећи брод - главни простор ресторана, куда не долазе само за храном, већ и за непреношћу атмосфером, коју истиче небо посуто звездама.

Сјајно упознавање са светом малдивске кухиње на резорту Милайдхоо

Гастрономско путовање почиње у лаунжу с посебног и освежавајућег коктела Parrot Fashion од тамног рума, капљице биттера и грејпфрутовог уља са посебним миксом од пет специја. Идеалним придруживањем овом изисканом напитку постаће шарен закат, бурна врнутња и закуске од локалних саставних делова.

А сада је време да се одмах преместимо у ресторан. Овде су гостима на располагању три различите опције. У дегустационом менију улазе пет савремених малдивских јела, од којих је свако воплоћење културног наслеђа архипелага, зачињено изненађењем од главног кувара, јер сваког дана припрема нешто ново и никада не понавља исто.

У мениту à la carte - модерни изложба традиционалних малдивских укуса у облику различитих варијација мезеа, супова и салата. И, на крају, мену по мотивима Пута специја, у коме су представљени таква јела као што су индонежански ренданг од говедине, индијска тикка биријани и јужноафричка нјама чома - све са наглашеним малдивским шармом.

У Ba’theli може лако заборавити која је сад година и пренети се скоро 5 хиљада година уназад, у те времене када су Малдиви били не једно од најпопуларнијих курората на планети, већ њен важан трговачки центар. Расположите се удобно за вашим столом на броду - ми отпловљавамо!

Сјајно упознавање са светом малдивске кухиње на резорту Милайдхоо

О MILAIDHOO MALDIVES

Острво Милаиду Малдиви - ово је мали курортски острво, чија јединствена карактеристика је посвећеност локалним традицијама. 50 модерних вила са базеном, израђених од стране локалног архитекте у традиционалном малдивском стилу, имају све потребно за несвакидашњи одмор. За испуњење сваке жеље сваког госта постоји и лични помоћник. Међу забавама - различите водене спортске активности, јога на изласку сунца и рољање на коралном рифу неповториве лепоте.

Посебном поносу Милаида је кухиња: овде су смештена три светска ресторана на високом нивоу, укључујући и изграђен у облику три традиционална малдивска брода Ба’тхели. Мени овог ресторана заснован је на традиционалним малдивским јелима, а многи рецепти потичу од времена морске Путе специја.

Milaјdhu - ово је заиста малдивски курорт где појам "луксуз" добија нове нијансе. Фантастична природа, величанствена кухиња и романтична атмосфера: шетње са делфинима на закату и пикници на усамљеној песковитој плажи... У овом сјајном месту се остварују све жеље!

Изаберите свој језик

Изаберите своју валуту

Где је примењљиво, цене ће бити конвертоване у, и приказане у, валути коју изаберете. Валута коју плаћате може се разликовати на основу ваше резервације, и сервисна такса такође може бити примењена.