Најлепше плаже на свету о којима нисте чули

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули

Свјетска обала дужином од 1,16 милиона километара има десетине хиљада плажа. Неке од њих, као што су Рио де Џанеиро и Хонолулу, славе се по целом свету, док су друге познате само локалним житељима. У нашем данашњем прегледу - мало познате, али врло лепе плаже света које чак и искусне туристе изненађују.

Садржај

  • За завист у фотографијама: најбоље плаже Европе;
  • С белим песком и тиркизним таласима: најбоље плаже два Америк;
  • Златни песаци „црног континента“: најлепше плаже Африке;
  • Живописни и нетакнути: најлепше плаже света и најбоље плаже Азије;
  • Од севера до југа: најлепше плаже Русије.

За завист у фотографијама: најбоље плаже Европе

Прве позиције у ранг листама најлепших плажа у свету правилно заузимају шпанска Форментера, грчки Навајо и италијански Позитано. Вас ово не изненађује? Онда испод су мање туристичке варијанте.

Најлепши плаж на Сардинији - Порто-Џунко, Италија

Између 200 лепих сардинских плажа, Порто-Џунко се истиче величином (преко 800 метара) - никада није прекомплетен ни у врхунској сезони. Широка трка ружичастог песка одваја лагуну од мора, где живе ружичасте фламингосе. У баровима можете купити пиће, изнајмити лежајеве и сунцобране. На стени изнад Порто-Џунко издиже се 9-метарска арагонска кула из 17. века - степенице се исцрпно издају прекрасном панорамом околине. Најближи град Порто-Џункоу је Виласимиус. Од Каљарија, пут ће вас одвести око сат времена.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Лепа тајна плажа Грчке — Аретес, Халкидики

С обзиром на ток туриста од 22 милиона годишње из целог света, тешко је очекивати мир на грчким плажама. Међутим, у запуштеним пином шумама залива Аретес можете осетити каквима су Халкидики биле пре туристичког бума.

На највећем плажи има бар који ради само у врху сезоне, на осталима није предвиђена услуга, па је најбоље понети све што је потребно са собом.

Поред плаже се налази мали хотел и таверна. Аретес се налази на 5 км од села Торони по асфалтном путу, са малим делом макадама на крају.

Најлепши плаж Пиренеја у Француској — Аржел-сир-Мер, Лангедок-Русијон

7-километарска обална зона градића Аржел-сир-Мер је награђена плавим знаменом и сматра се једном од најчистијих на свету и најбољом на овом делу француске обале. За оне који више воле камењиту површину, мало даље у Раку постоји 2-километарска камењита обала. Најпријатнији део плаже је централни, где је прошеталиште и борова шума. Можете се сместити у самом Аржел-сир-Меру, живописном градићу у каталонском стилу са добро одржаним старим уличицама у центру. Возња из туристичког места Колур зарастаје само 15 минута, а њихова плажа није толико добра.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

С белим песком и тиркизним таласима: најбоље плаже два Америк

Ипанема, Копакабана или Мајами Бич? Ова обале света су познате и без нас. Раскажемо о другим плажама два Америка који спадају у најбоље на свету.

Најлепши плаж у Бразилу — Фернандо ди Норонја

Бразил припада 50% територије Јужне Америке — и најлепши плажеви ове земље. Посетите вулкански архипелаг Фернанду ди Норонја на сат воћења од континента — његови плажеви се сматрају најлепшима у свету, али међу њима се издваја Баиа ду Саншу. Спустити се до обале мораћете по дрвеним мостовима, стрмим степеницама и оштрим каменима. Али резултат тога вреди: мекани песак, провидна вода, буйна тропска биљка, могућност пливања међу морским костурима, делфинима, албатросима и акулама безопасним за људе. Није ли ово најбоље место на свету? Из великих градова Бразила до архипелага је најлакше стићи авионом, а затим до Баиа ду Саншу автобусом.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепша плажа између два океана - Кајо-де-Агуа, Венецуела

Најлепша плажа Венецуеле налази се на крајњој западној тачци заштићеног архипелага Лос-Рокес, око 45 минута од острва Гран-Роке, локалног туристичког центра. Мали плажни острво Кајо-де-Агуа је познато у свету беспрекорним белим песком, невероватно плавим бојама морске воде и природном "дефанзивом" - песчаном платоом између острва, по којем можете шетати између два океана. Доступ до острва може се обезбедити кроз тур или самостално, узајмљивањем чамца.

Обратите пажњу да нема извора слатке воде, продавница и друге инфраструктуре у заштићеном резервату.
Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепши плаж у свету са историјским наслоном - Плаја-Руинас, Мексико

Ел-Кастильо - древни храм маја у Тулуму на Јукатанском полуострву. Од руина, окружених тропском вегетацијом, можете спустити се до малог, чудесног по лепоти мора. Да бисте се сликали без гужве туриста из целог света, дођите пре 10 сати ујутру или после 4 сата увече. Преостало време можете провести на живописној плажи Ел-Параизо, чије име ("рај") говори само за себе. Тулум је на око 180 км од Канкуна, најједноставније је стићи до градића аутомобилом или аутобусом из транспортног центра области - града Плаја-дел-Кармен.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепша "пиратска" плажа — Драй-Тортугас, Флорида, Сједињене Америчке Државе

Главна атракција острва Драй-Тортугас у Мексичком заливу је Форт Џеферсон, тврђава изграђена у 19. веку за борбу са пиратима. Меки бели песак се пружа по целој приобалној зони, укључујући и испод зидова старе тврђаве. Мирна тиркизна вода и атмосфера која личи на "Пирате с Карибског мора" чине да Драй-Тортугас заслужено налази место на листи најлепших плажа у свету. Да бисте се доспели на острва, можете изнајмити чамац или се укрцати на трајект из Ки-Уеста, пут у једном правцу трајаће 2,5 сата.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Златни песаци „црног континента“: најлепше плаже Африке

Када је реч о обали Африке, прво што пада на памет омиљеним руским туристима:

  • Египат
  • Мароко
  • Тунис

Ипак, ове земље мира плажни одмор на обали „црног континента“ далеко није исцрпан.

Најлепши плаж на Сејшелима — Пти-Анс, Маэ

Туризам доприноси до 50% у економију Сејшелских острва. Зашто — јасно је на пређелном плажи Пти-Анс на Маэу. Мирна кристално-чиста вода, лагани спуст, богат морски живот — овде ће се одлично провести рониоци, као и породице с децом из целог света. За одмор на Пти-Ансу најбоље је резервисати собу у роскошном хотелу Four Seasons Seychelles. Ако долазите с друге стране острва, вреди доћи рано, јер је паркинг места мало. Затим вас очекује 20-минутни спуст са брда и преглед сигурносне службе хотела.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепши плаж са морским костурима на свету — Носи-Иранья, Мадагаскар

Носи-Иранья — два мала острва архипелага Нуси-Бе, повезана дугом песковитом наликом. Током прилива, можете прећи с једног острва на друго — али пазите на прилив! Обале Носи-Иранья-Бе су поречени танким белим песком, најчистијом аквамаринску водом лагуне, богатом тропском вегетацијом и могућношћу да се виде морске костури, који ноћу помагају јаја на плажи Носи-Иранья-Кели.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепши плаж у Јужноафричкој Републици — Блоубергстренд, Кејптаун

Дуго име најживописније обале Кејптауна преводи се као „Плаж под плавом гором“. Полоса белих песака пружа се на свим 48 километара обале и постала је позната широм света због величанственог погледа на Столову гору, која се издиже изнад кобалтних вода залива. Купање на ветреној обали је хладно - зато можете посматрати трикове сурфера и кајтсерфера који додавају пејзажу фотогеничност. Ближе кејптауну, дуж мора, простиру се престижни кварт с модним ресторанима где можете ручкати уживајући у ексклузивном морском погледу.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Живописни и нетакнути: најлепши плажеви света и најбољи плажеви Азије

Многи туристи су уверени да су најлепши плажеви у свету у Азији. Нећемо се спорити — само ћемо изабрати мање попуњене варијанте, за најинспиративније фотографије на свету.

Најлепши нетуристички плаж Тајланда — Ко Јао Ној

Ако вас наситију обале Фукета које су прешумне, седите на брод и упутите се на пут на исток. У заливу Ао Пханга наћи ћете два мала острва, још неискварћених туристичком инфраструктуром. Пут ка већини плажева води кроз макадамске путеве без знацима цивилизације, а вероватност да се сусретнете на белим песку са другим одморницима из свих делова света није толико велика. Због ограничења на развој туристичке инфраструктуре, острво је освојило награде од Conservation International и National Geographic Traveler.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепши плаж Гоа — Ашвем, Гоа

Отсуство људи, скитајућих паса и свуда присутних крава, чист песак и прекрасни погледи, ненаметљива инфраструктура за комфоран одмор у споју с природом, — ретко спојење за плажну државу Гоа. На плажи Ашвем имате све што је потребно — и недостаје све што није потребно. У нетуристичкој сезони на чист песак Ашвема одлажу јаја маслинове костуре, младунчиће којих можете срести у води зимом. Дуж дуге песковите полосе расту живописне кокосове палме и чак банјан. На обали боље се сместити даље од стенистог излаза у море, где су могући остри камењи.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепши плаж Бурме — Нгапали

Најбољи курорт у Бурми, Нгапали, још увек није претерано загушен одмаралиштема из разних делова света. Полоса густог белог песка пружа се између тиркизног мора и палми на 3 км, образујући живописне увале и мале заливе. У 2016. години, плаж је препознат као најбољи у Азији према Tripadvisor. Иако постоји много хотела и ресторана, чак и у врхунској сезони има довољно простора за мирни одмор, док љубитељи плажних услуга могу закажати масажу или ручати у једном од кафића с погледом на море.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Од севера до југа: најлепши плажеви Русије

Русија заузима четврто место у свету по броју плажева. Изненадили сте се? Али, дужина обале наше земље износи 23.000 км — и на њој има много плажева који заслужују титулу најлепших на свету.

Налепши плаж руске Балтике — Јантарни, Калининград

Први и до данас једини плаж у Русији који је добио частни знак мира — плавог за

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Јантарни на Куршској коси. Фото: Belikart / Shutterstock

Најлепши плаж Црно море - коса Бјелаус, Крим

Ако желите да се одморите од гужве и останете насамо с прекрасном кримске природом, ваш избор је мис Тарханкут. Између познатих стена распоредили суштењени плажеви, који су због белих песка и тиркизне воде, прозрачне чак и после олује, добили назив "Кримски Малдиви". Раздвајајући Црно море и залив Донузлав, коса Бјелаус - незасумњиво, најживописније место регије, па и света такође.

На коси постоји хотел и камп, али већина туриста дође овде са својом опремом, да би живели у шаторима - на 10-километарском плажу има места за све.
Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Најлепши плаж тихоокеанске обале — Триозерје, Приморски крај

Чиста песчана полоса између мора и слатководних језера у подножје брегова дуге време била је затворена гранична зона. Плажеви увала Триозерје и данас нису препуни одмаралиштима из разних делова света, али су одлично опремљени — овде има места за одмор са роштиљима и туристичке базе где можете ноћити с погледом на чувену стену Крејсер. Доступност до увале можете остварити из Находке или Врангеля аутобусом или аутомобилом по асфалтираном путу са малом парчом макадама.

Најлепше плаже на свету о којима нисте чули
Извор

Надамо се да ће наш преглед вас инспирисати за нова путовања по живописним обалама света. Све најкорисније и интересантно за путнике можете наћи на сајту Travelask.ru.

Уредник: Дарья Иванюшкина

Изаберите свој језик

Изаберите своју валуту

Где је примењљиво, цене ће бити конвертоване у, и приказане у, валути коју изаберете. Валута коју плаћате може се разликовати на основу ваше резервације, и сервисна такса такође може бити примењена.